lördag 29 november 2008

Adventsbloggande

Pust, nu var det städat och pyntat i var vrå. Och ny soffa äntligen beställd. Nu ska vi njuta av advent och inte stressa med julklappsinköp och mat. Jag tänker mig att Önskefoto och Bokus kan förse oss med så gott som alla julklapparna. Fast dottern önskar sig ju Duplolegot "Prinsessans palats". Varför skickar de ut reklam om detta Lego när det sedan inte finns att köpa någonstans? Mamman och pappan i huset vill gärna ha en ny TV, men den får nog bli inköpt efter jul.

Jag tänker skämma bort mig själv med en hel del barnboksklassiker till jul. Helst vill jag ha Det susar i säven, Det blåser på månen och Kalle och chokladfabriken. Dessutom skulle jag vilja ha flera av Maria Gripes böcker. Och Narnia-serien. Och den nya översättningen av Bilbo och Ringen-trilogin. Och Muminböckerna så klart. Och serien om Kulla-Gulla och serien om Anne på Grönkulla. Och böckerna om Katitzi. Har jag missat några? Till lilla dottern kommer jag nog att köpa Mamma Mu och Kråkans jul. Och kanske Visst kan Lotta nästan allting. Leka tre är nog också en bok som kommer att bli aktuell inom kort.

Naturligtvis är jag också intresserad av några vuxenböcker, men jag har ju faktiskt köpt en hel del de senaste månaderna... Dessutom har flera förlag varit tillmötesgående och försett mig med böcker att recensera, återkommer till detta vid senare tillfälle. Just nu läser jag Abraham B. Yehoshuas Kvinnan i Jerusalem. Jag har ännu bara läst ett 50-tal sidor, men är redan mycket förtjust i såväl innehållet, som författarens stil. Yehoshua nämns emellanåt i samband med Nobelpriset, och det kan jag förstå.

Jag hade tänkt att jag skulle kunna komma med ett dagligt julklappstips under advent. Men, vi får väl se om jag verkligen lyckas få till tips varje dag. Jag ska ju inte bara blogga, jag ska läsa också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar