fredag 27 september 2013

Fredagens seminarier

Även fredagens seminarier var till belåtenhet.

Dagen inleddes med ett mycket inspirerande seminarium av Margareta Normell om vikten av mentalisering bland lärare och övrig skolpersonal. Mentalisering innebär förmåga att reflektera över sin egen och andras del i relationer. Detta vill jag så klart gärna jobba med i någon intresserad lärargrupp.

Därefter följde ytterligare ett jobbrelaterat seminarium - De stora frågorna om skolan - där Tomas Kroksmark talade om en skola på vetenskaplig grund.

På eftermiddagen blev det mer litterärt, först i form av ett seminarium om Baudelaire. Tyvärr tyckte jag inte att de medverkande lyckades förmedla som omfattande kunskap om författaren i särskilt hög grad.
Dagens avslutades med ett seminarium av min favoritförfattare Vibeke Olsson som talade om den spricka som uppstod mellan väckelse- och arbetarrörelsen deras gemensamma rötter till trots. Detta tema gestaltas på ett fantastiskt sätt i hennes böcker om sågverksungen Bricken.

 

2 kommentarer:

  1. Håller med dig om Baudelaire. Missade Vibeke Olsson. Tyvärr är det ju så att varje val också betyder att välja bort något annat, vilket är väldigt frustreerande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är jättejobbigt med allt man väljer bort.

      Radera