söndag 15 september 2013

Enkätdax

Det var riktigt länge sedan jag svarade på en enkät, den här hittade jag hos Fiktiviteter.

Vad läser du just nu? Mycket samtidigt... Har läst ungefär halva Ulysses, har nyligen börjat på Wolf Hall, har snart läst ut Lyckliga Moskva. Störs lite av att jag dessutom måste läsa om barns språkutveckling och språkstörningar.

Vad kommer du att läsa härnäst? I oktober blir det mycket afrikanskt. Planerar att läsa Bränd jord  av Elieshi Lema, Ännu talar träden av Calixthe Beyala och - Coconut av Kopano Matlwa.

En bok du sparat till ett speciellt tillfälle? Jag sparar på några barn- och ungdomsfantasyserier som jag tänker att jag kan behöva om jag blir sjuk och inte orkar med något tungt. De är Cashores serie om De utvalda och Funkes Bläckserie.

Den senaste boken du gav upp med? Jag ger ganska ofta upp böcker, framför allt ljudböcker. Caitlin Morans Konsten att vara kvinna passade inte mig.

Den första boken du läste på engelska? Den första jag försökte läsa var A Farewell to Arms som vi läste i skolan. Den gav mig upplevelsen av att vara fullständigt värdelös på engelska. För att råda bot på detta läste jag The Godfather, som var så spännande att jag glömde att jag läste på engelska. 

Den senaste boken du läste på svenska? Jag läser ju in princip allt på svenska, den senaste jag läste ut var Levande och döda i Winsford av Nesser.

Kan du citera några dikter? Tyvärr nästan inte alls, bara lite Fröding och Tranströmer.

Hur hittar du tiden att läsa så mycket som du gör? Jag säger som Fiktiviteter: lästid hittas inte den skapas. Jag läser i stället för att pyssla i hemmet, titta på TV, träna (tyvärr) och ägna mig åt andra intressen.

Vilka nya boksläpp ser du mest fram emot den här hösten? Nyckeln väntar jag så klart på, vill veta hur det ska gå i kampen med demonerna. Ser också fram emot Kim Thúys Mãn och nyöversättningen av Austens Övertalning.

7 kommentarer:

 1. Åh, kommer Övertalning i nyöversättning, det hade jag missat! Spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skäms att erkänna att jag inte läst vare sig original eller översättning ännu...

   Radera
 2. Så kul att läsa sådana här enkätsvar!!

  SvaraRadera
 3. Morans bok släppte jag också väldigt snabbt. Bland det sämsta jag läst någonsin så jag orkade inte ens försöka.

  Nyckeln ser jag också fram emot.

  SvaraRadera
 4. Alltid lika roligt att läsa dina inlägg. Att du kan citera Tranströmer är gott nog, tycker jag. Får jag be dig och dina läsare om hjälp? I mitt senaste blogginlägg på boktornet.blogspot.se söker jag efter romaner om uppfinnare eller säregna uppfinningar. Både vuxen- och ungdomsromaner går bra. Har ni några tips?

  SvaraRadera
 5. Här har vi en till som ser fram emot Nyckeln! Vill ju veta både hur tjejerna ska klara kampen mot demonerna, och svårigheterna i sina egna liv.

  En nyöversättning av Austens övertalning låter mycket intressant! Jag har läst en tidigare översättning, och tyckte det var lite dåligt flyt i språket. Har dock inte läst originalet. I alla fall inte än:)

  Jag har snart kommit halvvägs i Wolf Hall. Tycker väldigt mycket om den, men den tar lång tid att läsa för mig. Vad tycker du om den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst 100 sidor ännu, men gillar skarpt.

   Radera