lördag 28 september 2013

Bokmässan dag 3

Idag var stora Seminariedagen. I alla fall enligt Mässplaneraren. Men det är ju inte helt nödvändigt att alltid följa planerna...

Första seminariet idag handlade om Mo Yan. Anna Gustafsson Chen och Göran Sommardal berättade initierat om Mo Yans författarskap och status i hemlandet.


 
Redan efter första seminariet gick det år skogen med planeringen, i stället för ett seminarium om Peking blev det en räkmacka på Heaven 23 med Ivana.

Sedan blev det lite improviserat lyssnande till Samar Yazbek som berättade om situationen i Syrien och skrivandet av sin bok En mörk strimma av ljus (kom ihåg att be om recex!).

 
 
Därefter återgick jag till dagens schema och lyssnade på Lena Einhorn som berättade om sin roman om Garbo Blekingegatan 32. Den är jag oerhört nyfiken på.
 
 
Direkt efter Lena Einhorn berättade Hanna Nordenhök och Elisabeth Hjorth om sina nya romaner Det vita huset i Simpang och Vid himlens början. Båda böckerna handlar om moderskap, utsatthet och utanförskap. Båda verkar intressanta.

 
Och direkt därefter lyssnade jag på Marjaneh Bakhtiari som berättade om sin nya bok Godnattsagor för barn som dricker, en roman som är mer seriös än hennes tidigare.
 
 
 
Därefter orkade jag inte lyssna på något mer så istället fikade jag med Mathias Ordförrådet. Nu är det strax dags för middag med bokbloggarkompisarna. Vi får se hur det går, jag är så trött att jag vinglar...

1 kommentar:

  1. Så kul att vingla runt på bokmässa, någon gång ska jag oxå ta mig dit!

    SvaraRadera