lördag 28 september 2013

Gårdagens roligaste

Igår fick finaste bibliotekarien och bokbloggaren Hermia Svenska Akademiens Bibliotekariepris! Peter Englund delade ut och gjorde det på ett härligt humoristiskt och allvarligt sätt. Den roliga biten handlade om att han tog tillfället i akt och övade sig inför den kommande presentationen av årets Nobelpristagare. Men han berättade också både personligt och mycket seriöst om vikten av bibliotekarier. Jag hoppas alla som var där kände sig riktigt stolta. Och mest av allt så klart Hermia som strålade som en sol.Jag pratade också lite med Jonas Gardell om att Rasmus faktiskt inte gick i min klass. Han chockerade genom att berätta att Rasmus inte fanns! Sedan pratade vi lite om hans fantastiska miljöbeskrivningar och då kom han med avslöjandet att han aldrig varit på Domuskafeterian!

Jag hade också en mysigt samtal på tu man hand med Vibeke Olsson där vi pratade om väckelse- och arbetarrörelsens gemensamma ursprung och kom fram till att delar syn på både politik och kyrkan. Böckerna om Bricken speglar detta tydligt och på seminariet igår pratade Vibeke om nutidens samhälle och vikten att organisera sig. Hej kamrat :)

Utanför Bokmässan träffade jag igår kväll min gamla kompis Marianne och det var lika kul som alltid.

2 kommentarer:

  1. Jag är så glad att Hermia fick detta fina och mycket välförtjänta pris. Det hade jag gärna velat uppleva på plats. Tack för att du skrev och fotade!

    SvaraRadera