tisdag 31 juli 2012

E-saker

Jag har ju tidigare bloggat en del om min lust att köpa en läsplatta. Tyvärr stupar ju planerna varje gång p g a att det jag vill läsa på platta antingen är för dyrt eller inte finns på bibblan. Men man kan väl hoppas att e-boksutgivningen kommer att förändras under de närmaste åren. För den som redan har en platta och vill ha hjälp med att hitta e-böcker rekommenderas Hitta e-boken.

Dotterns högsta önskan är i stället en surfplatta - en iPad - och hon har sparat ett bra tag nu. I samband med att hon fyller 7 i augusti kommer hon att nå målet. Jag har därför börjat kolla in lite bok- och spelrelaterade appar och har hittat en helt fantastisk hemsida som recenserar appar för barn Pappas Appar. Här har jag hittat många bra tips.

För mig är det mesta med appar och smartphones fortfarande nytt, trots att jag haft en androidtelefon i 2 år. Men den har krånglat en del och jag tappade helt sugen att lära mig hur den fungerar. Nu har jag i stället slagit till på en ny Iphone och känner mig hittills mycket nöjd. Det är lättare att förstå hur den funkar och jag har blivit nyfiken på att läsa lite på den. Jag har därför slagit till på ett par e-Novellixer (Lagerlöf och Boye) som jag köpt i iTunes Store. Nästa steg blir att ta reda på hur man köper noveller till iPhonen på andra ställen. Har ni tips på noveller? Jag gillar mest klassiker.

4 kommentarer:

 1. Kul att du har kommit igång med att läsa på telefonen. Jag testade första gången i våras och tyckte att det var över förväntan faktiskt. Har annars en e-boksläsare som jag brukar läsa e-böcker på, men telen funkar också om inget annat finns tillgängligt. Har du läst Katherine Mansfield? Läste Den nya Isabel helt nyligt och tyckte att den var kanon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju redan läst den i pappersversion, tyvärr. Gillade skarpt.

   Radera
 2. Jag läser ju som du vet det mesta på iphonen, och jag undrar ifall du inte snart kommer att vänja dig och tycka läsplatta är onödigt! Surfplatta, eller telefonen, funkar finfint och då har man allt på ett ställe. När det gäller utländska klassiker, även noveller, så sök i ibooks!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan läsa lite på skärm, men inga mängder. Har haft grå starr och opererat båda ögonen och har därför mycket svårt med skärmens ljus.

   Radera