torsdag 12 juli 2012

Halvårsrapport

Exakt 50 böcker läste jag under första halvåret, det innebär att förhoppningen att läsa 100 under året ännu lever.

Ungefär 1/3 av böckerna har jag läst med öronen.
13 böcker är recensionsböcker, jag har varit klart latare med att recensera än förra året. 18 av böckerna lånade jag på bibblan, en helt OK andel.
Mest stolt är jag över att fyra av böckerna är lästa på engelska.
Något lite lyrik, ett par serieromaner och några ungdomsböcker har jag läst.
13 av böckerna är skrivna av Nobelpristagare, de flesta av dem var dock gamla bekanta.
Topp 3 så här långt är (utan inbördes ordning) Quinnan och Dr Dreuf av Mare Kandre, Själamakerskan av Michela Murgia och Agaat av Marlene van Niekerk.

6 kommentarer:

 1. Jag har bara läst hälften så många. Det går inte så bra för mig att läsa nuförtiden känns det som. :-(

  SvaraRadera
 2. Visst är Agaat en av årets höjdare. Jag återkommer till den i tanken ofta. Själamakerskan väntar jag på som rec ex. Den måste kommit bort på posten för nu har jag väntat läääänge. Den verkar värd att vänta på iofs men det får bli ett mail till förlaget snart :-)

  SvaraRadera
 3. Det blev visst en halvårsrapport även för mig ... Agaat har jag inte läst, men den ligger här hemma och väntar. Frågan är bara om jag hinner läsa den innan lånetiden går ut. Så många böcker i traven som vanligt. :)

  SvaraRadera
 4. Grattis med din veloppnådde boklesning denne første halvdelen av dette bokåret!! Du er ram - fint med alle medievariasjonene : )

  Dersom du skulle bli lysten på å lese en grafisk roman, kan jeg anbefale "Olaf G." av Lars Fiske og Steffen Kverneland : ))

  Ha en fin torsdag!

  SvaraRadera
 5. Imponerande! Och kul blogg med alla recensioner mm. Själv gjorde jag en (betydligt kortare) årsrapportering härom veckan.

  http://lisaprospekt.blogspot.se/2012/05/ett-ar-av-lasning.html

  SvaraRadera
 6. Jag läser ungefär en till två böcker i veckan beroende på hur tjocka böckerna är naturligtvis och hur mycket tid man har att läsa så klart! :)
  Så dina 50 är bra gjort!

  SvaraRadera