lördag 28 juli 2012

Min första strandkantsbok

Min första strandkantsbok av Anja Baklien, utgiven av B Wahlströms, 2012

Min första strandkantsbok ingår i en serie böcker som handlar om vår natur. I författarens andra böcker kan man läsa och lära sig om blommor, skogen, småkryp och stjärnor. I Min första strandkantsbok kan man läsa om olika saker man hittar längs långa sandstränder, på kustklipporna och längs våra insjöar. Boken är uppbyggd kring olika kategorier som t ex Kräftdjur, Växter, Småkryp och Fåglar. På varje uppslag eller sida presenteras en art i bild och text.

Bokens text innehåller både lite lättare och mer avancerade faktauppgifter, vilket gör att den passar långt upp i åldrarna. Texten vänder sig dessutom mycket direkt till barnen med frågor och kommentarer som knyter an till barns erfarenhetsvärld. Bilderna är detaljerade och avslöjar en del action i naturen. På varje uppslag finns dessutom en ruta där man kan kryssa i och skriva när man hittat arten. Jättekul idé! Den sjuåriga dottern är mycket förtjust i letandet och önskar sig de andra böckerna i serien också*. Min första strandkantsbok har dessutom ett behändigt, litet format, vilket gör att den lätt tas med när man går på utflykt.

Sammantaget är Min första strandkantsbok en mycket fin bok som lockar och uppmuntrar till utforskning och inlärning. Den rekommenderas varmt!

*Ja, hon kommer att få åtminstone några av dem på sin 7-årsdag i augusti.

Fler som läst och tyckt till om Min första strandkantsbok är LitteraturMagazinet, Barnboksprat.

2 kommentarer:

  1. Åh så fin! Den vill jag ge i present till min lillasyster. Hon är fem. Julklapp kanske!

    SvaraRadera