lördag 14 juli 2012

Inga studier :-(

Tråkigt nog verkar det inte bli några litteraturstudier för mig till hösten. Jag sökte inte på mer än två orter eftersom jag faktiskt inte trodde att det var så himla lockande att läsa litteraturvetenskap på distans. Men det har det visat sig vara. Eftersom jag har en akademisk utbildning sedan tidigare har jag maximalt antal poäng i den kategorin, dvs 225. Men det har tydligen många som sökt litt vet i Göteborg, 20 har kommit in och jag har reservplats 6. På betyg verkar det inte möjligt för mig att komma in, med de gamla betyg jag har är det inte möjligt att ha mer än 20,0 poäng (jag har 19.98), men det krävs lite mer än 21 poäng för att komma in på betyg. Surt för mig. Nåja nästa år får jag väl se till att söka till många skolor i stället, nog borde det vara lättare att komma in någonstans? (Andra utbildningen jag sökte ställdes in).

16 kommentarer:

 1. Nej men så surt! Tråkigt för dig att den ställdes in på ort 2. Det är svårt för oss som söker på gamla betyg när vi bara kan få max 20.0, de meritpoäng som man kan få för "extrasvåra" kurser numer ingick ju i vår ordinarie kursplan på gymnasiet. 3 år engelska och 3 år matematik t ex... Hoppas du orkar håll ut tills nästa termin - det borde starta ngt efter jul kan man tycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det finns ju andra kurser - jag har ju egentligen ingen brådska.

   Radera
 2. Luleå tekniska högskola har en helt nätbaserad littvet a. jag sökte i augusti i fjol och kom in på sen ansökan.

  SvaraRadera
 3. Fast med reservplats 6 kommer du nog in. Jag har kommit in på kurser när jag haft betydligt högre reservplatsnummer. Det går också att göra sena anmälningar. Kanske finns det distanskurser i litt.vet. som är öppna för sen anmälning på antagning.se? Fanns i psykologi iaf för jag gjorde sen anmälning i förmiddags. Håller tummarna för att du kommer in!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju tyvärr snöat in på att jag helst vill gå i Gbg, men jag ska kolla andra utbildningar också. Annars söker jag brett nästa termin.

   Radera
 4. Håller med. Med reservplats 6 finns det stor chans att du kommer in ... Speciellt om du orkar vänta tills kursen har dragit igång. Lycka till!I

  SvaraRadera
 5. Synd, men då kanske det blir någon bloggresa istället? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minförsta tanke också - Asien ev fokus på Kina?

   Radera
  2. Asien låter bra. Är på!

   Radera
 6. Trist, men hoppet finns kvar. Dessutom kan man ju alltid läsa in litteratur på egen hand att ha "till godo" tills kursen startar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag fortsätter att läsa klassiker i alla fall.

   Radera
 7. Usch så töligt!
  Fast som tidigare personer har sagt tror jag nog att det finns en chans att du kommer in, dels då det finns folk som tackar nej nu när beskedet har kommit eller som hoppar av när kursen har startat. En får hoppas på det bästa :-) Hört att Lund ska har haft en bra distanskurs i littv!
  Har föresten mailat dig för några dagar sedan, vet inte om du har sett det? Ingen brådska med svar men ibland hamnar man ju i skräpposten så ville bara försäkra mig om att det hamnat där det ska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hamnade där du skulle, svar kommer snart :-)

   Radera
 8. Vad tråkigt! Du får hoppas på att ett gäng hoppar av så att du kommer in. Håller tummarna för det.

  SvaraRadera