onsdag 9 oktober 2019

Fler Nobelpriskandidater


Jag har en del favoriter till 2018 och 2019 års Nobelpris utöver de som finns med på Unibets oddslista.

Jamaica Kincaid (Annie John)
Colm Tóibín (Marias testamente, Nora Webster, En lång vinter)
Nina Bouraoui (Intet liv, Kärlekens geografi)
Hilary Mantel (Wolf Hall, För in de dödaSkuggan av ett liv)
Michael Ondaatje (Anils skugga)
Arundhati Roy (De små tingens Gud, Den yttersta lyckans ministerium)
Marie N'Diaye (Tre starka kvinnor)

Om jag bortser från vad som är realistiskt, skulle jag önska två västerländska, engelskspråkiga författare i år, Hilary Mantel och Colm Tóibín. Det kommer inte att ske. Jag kan ju också hoppas på två författare jag faktiskt nyligen talat med, Mircea Cartarescu och Jamaica Kincaid. Kanske skräller Akademien med en den tidigare stötesten Salman Rushdie, som skrivit den sanslöst bra romanen Midnattsbarnen? Nåväl, i morgon är det äntligen dags att ropa äntligen igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar