tisdag 5 juni 2018

Veckans topplista - Sommarens läsning


Den här veckan vill Johanna veta vilka fem böcker vi planerar att läsa i sommar. Nu är det ju så att mina planer rätt ofta förändras, men visst har jag planer.

1. Jag älskade My name is Lucy Barton av Elizabeth Strout och i augusti ges Vad som helst är möjligt ut. Den vill jag absolut läsa, kan knappt vänta på svenska översättningen.

2. Trots flera misslyckanden ska jag verkligen försöka ge mig i kast med Anna Karenina igen och se om jag inte ska klara läsa ut den. Den är ju bra, men jag vet ju hur det går ...

3. Jag har precis börjat läsa en bok, som definitivt kommer att bli utläst: Guds barn av Lars Petter Sveen. Tycker hittills mycket om den!

4. I sommar ska Drömfakulteten av Sara Stridsberg bli läst, jag hoppas få möjlighet att lyssna på henne på Bokmässan 2018.

5. Ytterligare en författare som är aktuell för Bokmässan är Tomas Bannerhed och hans nya bok Lugnet kommer ut i augusti. den har jag längtat efter sedan jag läste ut Korparna.

15 kommentarer:

 1. Drömfakulteten har jag läst, mycket originell.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker mycket om Drömfakulteten och är också nyfiken på Strouts senaste.

  SvaraRadera
 3. Elizabeth Strouts nya bok skall jag också läsa, den är en av höjdpunkterna i augusti. Jag har inte läst något av Sara Stridsberg, men jag har bett att få läsa hennes kommande bok, som ges ut i september. Ser fram emot den också. Övriga på din lista är jag hopplöst okunnig om, måste kolla upp dem. Tack för tips!

  SvaraRadera
 4. Trevlig sommarläsning du har framför dig.

  SvaraRadera
 5. Många intressanta böcker. Strout är jag särskilt intresserad av.

  SvaraRadera
 6. Anna Karenina är jag sugen på att läsa om vid något tillfälle.

  SvaraRadera
 7. Lycka till med Anna Karenina, den boken skrämmer mig lite av någon anledning 😊

  SvaraRadera
 8. Såklart har du intressanta boktips, helt i min smak. Barton Bannerhed och Guds barn står alla på min läsa list, om än inte bland mina sommartips!

  SvaraRadera
 9. Anna Karenina lästa jag i tonåren och även om den är bra så var den himla seg. Så jag förstår att du har svårt att ta dig igenom den. Så här i efterhand funderar jag på hur mycket jag egentligen tog till mig. Borde kanske läsa om den vid tillfälle.

  SvaraRadera
 10. jag vill verkligen också läsa Vad som helst är möjligt. gillade också Lucy Barton. har kommit en bra bit in i Anna Karenina. har också väntat på en ny roman av Bannerhed

  SvaraRadera
 11. Jag läste Anna Karenina någon gång på 80-talet, det jag minns är att jag tyckte den var okej.

  SvaraRadera
 12. My name is Lucy Barton vill jag läsa

  SvaraRadera
 13. Korparna har jag varit lite nyfiken på men "tappat bort", kände inte till den nya. Tack för påminnelse och tips! :)

  SvaraRadera
 14. Läste Anna Karenina i tonåren i en gammal version som in gammelmorfar hade. Tyckte om den. Lycka till med din sommarläsning.

  SvaraRadera