måndag 31 juli 2017

Harry Potter högläsning

Nu har vi snart läst ut Harry Potter och De vises sten, första gången för dottern, femte för mig. Vi turas om att högläsa och det är trevligt för oss båda. Dottern börjar dessutom upptäcka skillnaden mellar böcker och film och önskar att en del saker var med i filmen också. När det gäller den illustrerade utgåvan måste jag säga att den är jättefin!


5 kommentarer:

 1. Jag har läst de tre första HP-böckerna för min 8-åring och han vill förstås höra fler. Jag har varit tveksam till det för dels blir böckerna läskigare och dels tycker jag att han så småningom ska läsa själv. Att turas om att läsa högt kanske skulle vara något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett bra sätt att vara delaktig. Men böckerna är ganska svårlästa.

   Radera
 2. De illustrerade böckerna är jättefina! Min yngsta (snart 8) har nu läst de första två. Eftersom trean inte kommer ut förrän i oktober så har hon börjat på den "vanliga" varianten istället men jag börjar misstänka att det kan bli så att hon väljer att vänta in oktoberutgåvan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror helt klart att det är roligare med de illustrerade versionerna för lite yngre barn.

   Radera
 3. Trevligt att högläsa med barnen.

  SvaraRadera