fredag 26 maj 2017

Svar på sommarläsningsenkäten


1. Brukar du läsa mer eller mindre, eller som vanligt på sommaren?
Det blir nog sammantaget ungefär samma mängd som under övriga delar av året, men mindre regelbundet. Vissa veckor massor, andra nästan inget alls. Jag brukar lyssna på ljudböcker när jag är ute och går i stället för när jag sitter i bilen på väg till jobbet.

2. Läser du samma typ(er) av böcker som under övriga delar av året, eller läser du något speciellt på sommaren?
Ofta har jag ambitionen att läsa något speciellt under sommaren, t ex olika klassiker, olika genrer, eller olika teman. Fast ibland blir det ju inte riktigt som jag tänkt mig ...

3. Beskriv den ultimata sommarläsningsplatsen! Inkludera gärna smaker, dofter o s v.
Bäst är att sitta på min balkong när pioner och rosor blommar. Älskar dofterna. Godast att äta är rabarberpaj med vaniljsås med kaffe till.

4. Vilken bok är perfekt för en slö dag på stranden/i hängmattan?
Som slöläsning väljer jag gärna barn- och ungdomsböcker t ex mysrysare av Ingelin Angerborn eller spännande PAX-serien. Det viktigaste är att boken är händelsedriven och inte ett språkligt experiment. Många klassiker funkar bra.

5. Berätta om en bra bok som utspelar sig på sommaren!
Den här sommaren kan bli min död av Malin Stehn utspelar sig under Fannys sista sommar som barn. Efter sommaren börjar hon 7:an och då måste man vara ungdom. Fanny har alltså sommaren på sig att sluta oroa sig för en massa saker och fixa en pojkvän. Den här är en fantastisk bok som tar barns oro på allvar, men gestaltar den på ett humoristiskt sätt. 

3 kommentarer:

  1. ljudböcker skulle få mej somna gott i hängmattan, underbart att läsa ute i dagsljus

    SvaraRadera
  2. Jag brukar också ha ambitionen att läsa vissa böcker under sommaren, men det blir inte alltid som jag har tänkt mig.

    SvaraRadera