fredag 5 maj 2017

En liten bit in i Memorys bok

Det blev lite trassel när boken skulle skickas från förlaget så jag har nu precis fått och börjat läsa Memorys bok av Petina Gappah. Ett 50-tal sidor in är jag betagen. Vilken berättelse! Vilket språk! Jag förstår redan nu att jag kommer att vara helt utmattad av känsloupplevelser innan jag kommer till slutet av den här berättelsen. Texten är helt enkelt outhärdligt bra. I korthet handlar boken om Memory, en ung kvinna som sitter i fängelset i Harare och väntar på att hennes dödsdom ska verkställas. Eller att den ska omvandlas. Eller att hon ska friges. Hon sitter fängslad eftersom hon, efter flera dygns förhör, till slut erkände att hon dödat den vite, rike mannen Llyoyd Hendricks. Mannen som köpte henne av föräldrarna då hon var nio år. Men är Memory verkligen skyldig?
MEMORYS BOK
Författare: Petina Gappah
Översättare: Helena Hansson
Förlag: Albert Bonniers (2017)
Köp: Adlibris , Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar