fredag 21 maj 2010

Vild kamp i bokhögen

Ojojoj, nu trängs böckerna verkligen med varandra för att komma överst i läshögen. I morse när jag vaknade upptäckte jag att Anna Karenina knuffat ner Madame Bovary på golvet och Gatsby hade försökt gömma undan både Vägen och Väggen. Lila hibiskus hade klättrat över x antal konkurrenter och placerat sig högst upp i högen, medan stackars Nesser nästan blev kvävd av 1984. Pennskaftet låg och studsade på skrivbordet för att visa sin iver att äntligen bli utläst och Maria Sandel försökte påvisa att det faktiskt var hennes tur nu, vare sig Pennskaftet var utläst, eller ej. Den enda som uppförde sig som det anstår en värdig, gammal dam var Charlotte Löwensköld, som tålmodigt fann sig i att vänta en bit ner i högen. Skönt att det snart är semester så att jag kan ta mig att de vilda, något ouppfostrade små vännerna. Men att högen skulle bli mindre tror jag inte längre på, det kommer säkert att hoppa ner andra böcker ur bokhyllan och dimpa ner en del smått och gott i postlådan allteftersom.

3 kommentarer:

  1. ja du, det är total anarki i de väntande högarna emellanåt...

    SvaraRadera
  2. Böckerna i mina högar är rätt sura Lila hibiskus som la sig över alla andra. Taskigt!

    SvaraRadera
  3. Skönt att höra att det inte bara är mina raringar som beter sig framfusigt.

    SvaraRadera