lördag 22 maj 2010

Skenhelighet och tyranni

Ett 50-tal sidor in i Lila hibiskus är jag fast. Romanen gestaltar förljugenhet, skenhelighet och tyranni på ett mycket realistiskt och provocerande sätt. Den unga flickan Kambilis far är en mycket viktig, väl ansedd man. Han äger en tidning och protesterar mot förtryck och korruption. Men i hemmet tyranniserar han frun och de båda barnen. Jag har ännu inte riktigt klart för mig när i tid berättelsen utspelar sig, men det förekommer samhälleliga oroligheter och statskupper. Som vanligt tycker jag att det är extra intressant att läsa romaner som utspelar sig i, för mig, ovanliga miljöer/länder (Nigeria), berättelsen i sig är dock av "västerländsk" typ. Det här är en bok som kommer att sträckläsas, jag vill inte lägga ner den ens för att blogga :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar