torsdag 2 februari 2023

Läst i januari

Mörkret - Ragnar Jónasson

Ixelles - Johannes Anyuru

Andromeda - Therese Bohman 💜

Färskt vatten till blommorna - Valérie Perrin

Babetta Nina Wähä

Bröd och mjölk - Karolina Ramqvist

Lycksalighet Katherine Mansfield

Naturliga beteenden - Golnaz Hashemzadeh Bonde


Jag läste mer under årets första månad än jag gjort på länge och hoppas att detta kommer att hålla i sig. Som vanligt läste jag betydligt mer av kvinnor än av män, men det känns helt ok. Mer än hälften av författarna var nya för mig, resultatet var väl minst sagt blandat. Deckare av typ Mörkret är tyvärr definitivt inget för mig. Klassiker gillar jag nästan alltid och Katherine Mansfield är en favorit. Den bok som står ut är Andromeda, den är så otroligt bra att jag ännu inte lyckats skriva om den. Jag har gillat författaren även tidigare, men tycker att hon med Andromeda tar stora kliv. Har svårt att förstå varför den här romanen inte blev Augustnominerad. För egen del har jag lagt till den på min lista över favoriter där bara de allra bästa får plats ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar