måndag 30 januari 2023

Babetta

Babetta av Nina Wähä handlar om Katja och Lou, som varit bästa vänner sedan ungdomen. De gick båda teaterlinjen och drömde om en framtid inom film- och teaterbranschen. Men medan Lou blivit framgångsrik filmstjärna efter succén med filmen Babetta, arbetar Katja på ett kafé. Efter många år med enbart sporadisk kontakt, får Katja oväntat en inbjudan att spendera sommaren hos Katja i hennes, och den framgångsrike sambons, franska chateau. Det blir en lång, het sommar med många udda, oroande händelser.

När jag började lyssna på den här romanen noterade jag att det var mycket stor variation i de betyg/omdömen som skrivits. Detta gjorde mig nyfiken, det brukar ofta innebära att jag kommer att uppskatta boken. Tyvärr måste jag säga att så inte är fallet gällande Babetta. Att Nina Wähä är en författare som verkligen kan formulera sig behöver väl inte sägas, det är väl rätt självklart. Men jag förstår nog egentligen inte den här romanen. Jag ser inte djupet, eller möjligen ironin? Jag har också liten kunskap om filmbranschen så många referenser går mig troligen förbi. Läs gärna den här romanen och berätta för mig vad det är jag missar. 
BABETTA
Författare: Nina Wähä
Uppläsare: Nina Wähä
Förlag: Norstedts (2022) Storytel

2 kommentarer:

  1. läste, inte lyssnat, Testamente, gillar Wähäs sätt att skriva, lite blandat med meänkieli, tornedalsfinska

    SvaraRadera