onsdag 2 oktober 2019

Bokmässan, lite eftersnack

Lite mer måste jag skriva om bokmässan även på bloggen. Det var fantastiska dagar, även om jag missade en del som jag planerat in. Det är ju i o f s alltid så ... En av de bästa sakerna var naturligtvis att jag fick ett guldkort av Bokmässan så att jag fick tillgång till alla seminarier och en del annat. Tack!

Jag kom hem med en lagom hög med nya böcker, Vi for upp med mor av Karin Smirnoff, Drömmen om okapin av Mariana Leky, Älskade av Toni Morrison och Lucy av Jamaica Kincaid. Tyvärr måste jag kanske erkänna att önskelistan på Adlibris blivit mycket längre, en del böcker villhöver jag verkligen.


En bok jag inte köpt (ännu) är Lars Lerins bilderbok Trollet är inte hemma. Den ska jag försöka köpa på Sandgrund någon gång när Lerin är där. Jag fick i alla fall en lite pratstund med och en fin bild av hela familjen.


Silvia Avallone kramades mest på Bokmässan. Hon är också noga med att kommentera när man taggar henne på Insta. För det får hon extra kärlek. Jag läser ju nu hennes nya roman Där livet är fullkomligt.


En av min svenska favoriter är Elin Boardy. Jag har läst alla hennes romaner (Allt som återstår, Mot ljuset, Mary Jones historia och Tiden är inte än). Faktiskt gillar jag dessutom alla skarpt, trots att de är mkt olika. Det kommer en ny bok nästa år, undrar vad den kommer att handla om?


Mysigast att stå i kö tillsammans med var Anna-Karin Palm, som nyligen författat en biografi om Selma Lagerlöf: Jag vill sätta världen i rörelse. Den har jag tyvärr inte läst ännu, däremot har jag läst Palms fantastiska roman Målarens döttrar. Och jag måste så klart läsa Selma-biografin för den har fått så positiva omdömen.


Sydkoreanska Han Kang läste ur sin nya bok Den vita boken på Babel och jag passade på att fota när de filmade. 


Jag är lite deppig över att jag (p g a att jag inte mådde bra) missade samtalet mellan Maggie O'Farrell och Max Porter, det var fantastiskt har jag hört. Jag missade också att få en signering av Tessa Hadley, men kommer att trösta mig genom att köpa hennes bok Syskonen.

Nu säger jag adjö till Bokmässan 2019 och börjar genast vänta på Bokmässan 2020, då är Sydafrika temaland!

2 kommentarer: