lördag 19 augusti 2017

Fogelström


Vill tipsa om en fin artikel om Per Anders Fogelström i Aftonbladet. Jag läste Stad-serien som ung och älskade den. Vågade mig på en omläsning för några år sedan och älskade den fortfarande, minst lika mycket. Omläsningen lyssnade jag på i en fin uppläsning av Helge Skoog. I år har jag lyssnat på två delar ur Barn-serien, Vävarnas barn och Krigens barn, vilka utspelar sig på 1700-tal, alltså innan Stad-serien. De är oerhört bra, fängslande, engagerande och samtidigt lärande. Kulturkollo bokcirklar om Mina drömmars stad med början nästa vecka, skynda läsa och häng med.

8 kommentarer:

 1. trevligt, läser gärna även göteborgskt ❤️

  SvaraRadera
 2. Stad-serien är fantastisk. Håller definitivt för flera omläsningar.

  SvaraRadera
 3. Har faktiskt aldrig läst Fogelströms Stad-serie... men det kommer nog!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, missa inte. Det innehåller den bästa kärleksskildring jag läst.

   Radera
 4. Jag slukade också med spänning "Stad-serien" som ung. Kanske dags att ge den en andra chans. Tror säkert att den håller fortfarande. Där är jag inte rädd. Däremot kan jag inte sluta om jag väl börjar. :)

  SvaraRadera