söndag 27 augusti 2017

NovellsudokuUgglan och boken kör en novellutmaning i höst igen och jag kastar mig ivrigt med. Jag gillade verkligen att fokusera på noveller i den förra utmaningen. I år är utmaningen lite mer utmanande och bygger på Sudoku, något jag hållit mig undan. Men när det finns facit går det bra. Utmaningen går ut på att läsa (minst) fyra noveller i varje kategori nedan, utifrån Sudokurutorna. Jag går inte in närmare på detta  med rutorna, men har under dagen letat i mina gömmor efter noveller att läsa. Preliminärt planerar jag att läsa enligt de teman jag kursiverat, men det kan ju ändra sig under utmaningens gång.

Noveller skrivna av en svensk författare (eller som utspelar sig i Sverige):

1. Färg i titeln
2. Av en kvinnlig författare
3. Mer än hundra år gammal 
4. Något ätbart i titeln
5. Utgiven 2017
6. En titel utan ett "s"
7. Skriven i första person (alltså i jag-form)
8. Minst fyra ord i titeln
9. Tonårig huvudperson

Noveller skrivna av en europeisk författare (eller som utspelar sig i Europa):

1. Ingår i en debutnovellsamling
2. Lånad  på bibliotek
3. Handlar om att resa
4. Endast ett ord i titeln
5. Utspelar sig i historisk tid
6. Personnamn i titeln
7. Handlar om något du brinner för
8. Med en namnlös berättare
9. Av en manlig författare

Noveller skrivna av en utomeuropeisk författare (eller som utspelar sig utanför Europa):

1. Utspelar sig under sommaren
2. Handlar om vänskap
3. Djur i titeln
4. Handlar om fest/firande
5. Verb i titeln
6. I stadsmiljö
7. Siffra i titeln
8. Av en författare du aldrig tidigare läst
9. Köpt på antikvariat


1 kommentar: