lördag 29 juli 2017

Swing Time - ljudbok på engelska

Jag tänjer alltmer på min gränser och har nu provat lite att lyssna på ljudböcker på engelska. I början höll jag mig till ganska "enkel" litteratur, men efter att nu ha lyssnat några timmar på Man Booker-nominerade Swing Time av Zadie Smith måste jag säga att det funkar riktigt bra. De få gånger jag inte lyckas urskilja och förstå alla ord spelar faktiskt ingen roll. Och en hel skatt av engelsk litteratur öppnar sig på Storytel om jag kan lyssna på engelska, yay!

Boken är förresten riktigt bra hittills, den handlar om två flickor som växer upp i ett fattigt, etniskt blandat område och blir vänner. Liksom i Ferrantes Neapelkvartetten är vänskapen komplicerad och innehåller en hel del konkurrens. Jag återkommer med mera när jag lyssnat klart.

2 kommentarer:

  1. Då ska jag också försöka! Den verkar så bra och jag tänkte vänta till pocket men varför? Tack för tipset!

    SvaraRadera