söndag 7 maj 2017

Bästa är Öster om Eden

Jag älskar verkligen många av Nobelpristagarna, särskilt de svenska och allra mest Selma Lagerlöf och Pär Lagerkvist, som jag läst det mesta av. Men när jag fyllde 20 fick jag en bok av en kompis som jag tyckte var fantastisk, inte visste jag då att den var skriven av en "fin" författare. Öster om Eden av John Steinbeck var oerhört spännande, tyckte jag. Här fanns mycket speciella karaktärer, som den elaka Cathy. Och den kloke kinesen Lee. Därefter har jag läst Möss och människor och Vredens druvor av författaren, men Öster om Eden står sig som favorit. Berättelsen har även filmatiserats med James Dean och spelats in som TV-serie på 80-talet.

10 kommentarer:

 1. Öster om Eden tycker jag mycket om, både som bok och som film

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är osäker på om jag sett filmen, men minns TV-serien väl.

   Radera
 2. har sett filmen, minns inte om jag läst boken... i skolan var man tvungen att läsa Steinbeck, inte så bra, för ung, men nu har jag flera av hans böcker i min bokhylla

  SvaraRadera
  Svar
  1. (svartvit film med Dean och Taylor, inte denna)

   Radera
  2. Visst är det synd att man ibland tvingas läsa vid fel tidpunkt.

   Radera
 3. Möss och människor och The Pearl läste jag i skolan. Den första tyckte jag om men den andra var jag nog för ung för tror jag. Läste den i högstadiet och minns bara att den var så tråååååkig.

  SvaraRadera
 4. jag läste också den här. och såg filmen. så bra båda delarna. Vredens druvor har jag aldrig tyckt om. visst finns det många nobelpristagare att älska

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste Vredens druvor så sent som förra året och tyckte att den var bra. Men inte i klass med öster om Eden.

   Radera
 5. Har bara läst Möss och människor av Steinbeck, men den var helt fantastisk så jag vill läsa fler böcker av honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pröva med öster om Eden och se vad du tycker.

   Radera