tisdag 2 juni 2015

Ett urval klassiker till sommarens utmaning

Nu är det äntligen juni och sommaren är officiellt här. Trots iskyla och spöregn försöker jag framkalla lite sommarkänsla genom att skriva mitt första inlägg om klassikerläsningen. Här kan ni se alla som hittills anmält sig att vara med på en klassikerutmaning i sommar. Det är inte för sent att hänga på. I slutet av månaden kommer jag att skapa ett nytt inlägg om de böcker jag läst och där kommer ni att kunna lägga till er egna länkar.

Här är en del böcker jag funderar på att läsa, det är inte så lätt att välja. Buddenbrooks håller jag i o f s redan på med, så den ska definitivt bli utläst. Hitom himlen och Vredens druvor är jag också riktigt sugen på. Förutom böckerna på bilden har NoK mailat att Metamorfoser är på väg hem till mig, den är jag allra mest nyfiken på. Har ni bestämt vilken bok ni ska börja med?

 
Min barndom - Maksim Gorkij
Buddenbrooks - Thomas Mann
Moment 22 - Joseph Heller
Kappan - Nikolaj Gogol
Mor Courage och hennes barn - Bertolt Brecht
Mrs Dalloway - Virginia Woolf
Den blå rullgardinen - Agnes von Krusenstjerna
Hitom himlen - Stina Aronson
Vredens druvor - John Steinbeck

17 kommentarer:

 1. För några år sedan läste jag Woolfs Mrs Dalloway och sedan direkt efter läste jag Michael Cunninghams Timmarna. Det var riktigt intressant och kul att läsa dem så tätt inpå och se hur Cunningham klurat med originalet.

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma, jag har bara läst första delen i Prousts långa svit.

  SvaraRadera
 3. Stina Aronsson skulle jag gärna läsa och fick ett infall att genast beställa Hitom himlen. Men tyvärr var den tillfälligt slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att den är riktigt bra, finns på Bokbörsen, http://www.bokborsen.se/.

   Radera
 4. Jag kommer att börja med Lagerlöf då jag fick Löwensköldska ringen på Mors dag av Lillan :).

  SvaraRadera
 5. Några som man vill läsa där. Jag kommer att börja med Vilhelm Moberg,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyssnade till Utvandrarsviten för några år sedan och upplevde att det var minst lika bra som alla säger.

   Radera
 6. Hoppas också att det här blir sommaren då jag äntligen läser Moment 22! (tror jag sagt det tidigare år också...)

  SvaraRadera
 7. Jag vill också gärna vara med i sommar.
  Har tagit fram en eventuell läslista och bloggar om det här:
  http://havsdjupens-sal.blogspot.se/2015/06/klassikerutmaning-i-sommar.html

  SvaraRadera
 8. Jag hade tänkt börja med Idioten, men jag står i kö (nr). Börjar därför med Alberte-serien, Cora Sandel. Ev. Den Gudomliga komedin i förkortad version. Du har flera ba förslag på din lista, några har jag läst men är nyfiken på Hitom Himlen av Stina Aronsson. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis börjat läsa Hitom himlen, den verkar mycket bra.

   Radera
 9. Jag har skrivit upp böckerna för att läsa dem. Att hinna med nu att läsa alla är omöjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hinns inte. Och alla läser ju de klassiker de har lust med.

   Radera