söndag 17 maj 2015

Klassikerutmaning - Sommaren 2015

 
Sommaren närmar sig med stormsteg och som vanligt drabbas jag av lust att läsa klassiker. Har ni lust att vara med? Anmäl er i så fall till sommarens Klassikerutmaning nedan genom att lägga till er blogg via InLinkz.com. Klicka på Add your link och fyll i bloggens url, bloggens namn och er mailadress. Välj därefter en bild från bloggen. I slutet av juni, juli och augusti kommer jag att posta ett inlägg om Klassikerutmaningen och i dessa kan ni lägga till era egna länkar. Kommentera gärna också i det här inlägget vad ni har lust att läsa, ge varandra tips o s v. Hur många ni ska läsa? Så många ni vill, så klart. Själv tänker jag försöka läsa minst en i månaden. Men det brukar ju inte alltid bli som man tänkt sig ...

40 kommentarer:

 1. Jag är med! Jag tänker ta mig an Boris Pasternaks "Dr Zjivago" och kanske något av William Faulkner (om det gills som klassiker) till att börja med. Åtminstone en klassiker i månaden i sommar ska nog gå bra. Rolig utmaning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, Zjivago har inte jag heller läst ...

   Radera
 2. Jag hänger på så gott jag kan! Jag tänkte läsa alla Mobergs utvandrarböcker (som jag fått i pocket) och har även planer på att läsa Fogelströms Stockholms-svit. Får se vad jag hinner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rejäl utmaning, fantastiska sviter båda två!

   Radera
 3. (skit, loggade in mej där och kommer inte in i min bokblogg längre, har två mejladresser :( kommer inte in där heller, snyft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, hänger inte med riktigt. Men hoppas innerligt att du hittar en lösning!

   Radera
  2. (kanske gav jag fel e-adress när jag försökte logga in i InLinkz... vaffö skulle vi dit och inte skriva i våra egna bloggar?)

   Radera
  3. puh, så vettskrämd jag blev.... nu verkar det funka, fick verifiera lösenorden genom sms (jag blev utslängd från mejl, allt...)

   Jag ska vara med med brittiska klassiker, kanske en i månad så slipper jag stressa :)

   Radera
  4. Ja, det var väl typiskt att jag skulle försöka vara lite snitsig och skicka er till InLinkz. Nu får jag ju inga länkar heller ;)

   Ärligt talat tycker jag dock att det är kul att ni kan lägga in länkarna till era inlägg varje månad på ett lite synligare sätt än i kommentarerna utan att jag behöver skriva länklistor.

   Radera
 4. Så kanske jag äntligen tack vare denna utmaning får Bröderna Karamazov omläst! Tack för ett bra initiativ! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inte ens läst den en gång ...

   Radera
 5. Det här ska nog jag också prova. Har ju satt Vilhelm Moberg i min Boktolva också, så det är ju en het kandidat till läsning för mig.

  SvaraRadera
 6. jag hänger absolut med. är just nu uppslukad av omläsningen av Idioten. evt borde jag kanske koppla på Bröderna Karamasov, som jag inte läst. jag tar mig en funderare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idioten tror jag minsann står bortglömd någonstans bland mina hyllor ...

   Radera
 7. Jag är på, har inte bestämt vad jag ska läsa än men såväl "Det andra könet" av Beauvoir som "En dag i Ivan Denisovitjs liv" ligger i den där högen med böcker som jag gärna vill läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denisovitj är en riktigt bra, lättläst text. Det andra könet har jag ännu bara vågat börja tänka på att läsa någon gång.

   Radera
 8. Jag är med och ger mig på tre klassiker: Farväl till vapen - Hemingway, Övertalning - Austen och Den store Gatsby - Fitzgerald. Jag klämde på Proust en stund men bestämde mig för att lämna honom utanför utmaningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spara Proust till ett annat tillfälle, här brukar det ju vara klassikerutmaningar lite då och då. Själv är jag mycket förtjust både i Gatsby och Övertalning.

   Radera
 9. Jag hoppar på och så får vi se hur det går. Jag har lånat hem Pinocchio från biblioteket så den lär väl i alla fall kunna bli läst. Sen hoppas jag på att påbörja Staden-serien av Per Anders Fogelström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fogelström älskar jag högt, Pinocchio har jag nog inte läst. Det är ju en bok man sett filmatiserad lite varstans.

   Radera
 10. Kul, jag är på! Jag har ju min klassikertolva i år och den går liiiite knackigt just nu så det här är en perfekt morot. Loggar in o registrerar mig nästa gång jag är vid en dator.

  SvaraRadera
 11. Rolig utmaning, jag hakar på! Jag har som plan att läsa fler klassiker men det går lite sisådär och det här känns som ett kul och bra sätt att få det att bli av. Jag har inte bestämt vilka jag ska läsa, tar mig en funderare och återkommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag anmält mig och skrivit ett inlägg om vad jag kanske kommer att läsa:

   https://bokdamenblog.wordpress.com/2015/05/28/klassikerutmaning-sommaren-2015/

   Radera
 12. Härmed anmäler jag mig (via länk) och har även skrivit ett litet inlägg om vad som kan bli aktuellt att läsa för min del. Kul utmaning! :)

  https://johannasdeckarhorna.wordpress.com/2015/05/21/klassikerutmaning-sommaren-2015/

  SvaraRadera
 13. Eftersom jag ändå tänkt läsa Iliaden i sommar så hakar jag på här, då blir det lite mer officiellt också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Iliaden är väl det perfekta klassikervalet.

   Radera
 14. Nu har jag bestämt vilka böcker jag i första hand tänkt läsa. Du kan se dem här:
  http://lenasgodsaker.blogspot.se/2015/05/klassikerutmaning-sommaren-2015.html

  SvaraRadera
 15. Jag hänger på, det jag vet säkert jag kommer läsa är Moment 22

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag också oläst i min hylla ...

   Radera
 16. Jag är med, får se vad det blir för böcker
  http://dengladaforsokskaninen.blogspot.se/2015/05/klassikerutmaning-sommaren-2015.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lyssnar på Buddenbrooks just nu, den är bra. Idioten är jag också nyfiken på och jag tycker att vi kan bestämma att tegelstenar räknas som två - minst ;)

   Radera
 17. Men då så, då har jag äntligen klämt ur mig ett inlägg om detta och därmed officiellt bestämt delar av min sommarläsning.
  https://tantaugustastekopp.wordpress.com/2015/05/28/klassikersommar/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli spännande att se vad du tycker om Anna K, min akilleshäl.

   Radera
 18. Kul att du ordnar det här i sommar igen! Tack!

  Jag är gärna med på den här utmaningen! Jag köpte precis (igår) Den store Gatsby som jag hört så mycket om men ännu ej läst och dessutom har jag många andra olästa klassiker i hyllorna. Min semester har precis börjat så vad passar bättre än att läsa klassiker?

  http://havsdjupens-sal.blogspot.se/

  SvaraRadera
 19. jag verkar inte vara med: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2015/05/olasta-klassiker.html

  SvaraRadera