fredag 10 oktober 2014

Tsundoku, något för dig?

 
Tsundoku är ett relativt nytt ord för ett fenomen som är välbekant för de flesta bokbloggare. Vad det betyder? Att köpa böcker man tänker läsa och lägga på hög ... Ja här växer högarna just nu i en rasande takt. Ändå läser jag ju ganska mycket. Men det verkar hela tiden finnas mer jag vill ha än vad jag har tid att läsa. Bokinnehavet är numer fyrsiffrigt och tyvärr är det återigen mer än 300 som är olästa. Andelen olästa minskade här under första halvan av året, men nu har det ju varit bokmässa. Och höstutgivning. Som tur är har jag ju nya bokhyllor så än så länge får nykomlingarna plats.

6 kommentarer:

 1. Det ser nästan lika illa ut hos mig... Böckerna är snart 2000 stycken och nästan 200 är olästa...

  SvaraRadera
 2. Fast egentligen menar jag ju att det nästan ser lika trevligt ut hos mig... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, det perspektivet låter bättre :)

   Radera
 3. Jag brukar försöka se de där olästa böckerna som en skatt som bara ligger och väntar på mig. Nu när de börjar närma sig eller är strax över 300 (vet inte riktigt säkert, har inte vågat kolla) så börjar jag faktiskt känna lite ångest. Ibland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns faktiskt mycket bättre att hålla sig under 300 ...

   Radera
 4. jag är expert på tsundoku ♥ en skatt som Monika säger.

  SvaraRadera