torsdag 9 oktober 2014

Nobelpriset 2014 till Patrick Modiano


Som vanligt har jag idag haft tankarna på Englunds tillkännagivande och lite svårt att fokusera på jobbet. Dessutom blev jag uppringd av P3 som ville att jag skulle medverka i ett program om den nya Nobelpristagaren. Surt var det att behöva tacka nej, men jag jobbar ju ...

Jag har hållit tummarna för någon afrikan som t ex Ngũgĩ wa Thiong'o eller Nurrudin Farah under dagen och jag har hoppats lite extra på någon kvinnlig författare som t ex Assia Djebar och Maryse Condé.

Min första reaktion när Peter Englund så nyss tillkännagav att Patrick Modiano tilldelas priset i år är att 1) jag läst honom, 2) jag gillade det jag läste och 3) Grattis Elisabeth Grate Bokförlag - igen!

4 kommentarer:

 1. Det här var en författare som jag inte alls känner till, så nu blir det att bekanta sig med honom.

  SvaraRadera
 2. Enig i at nå kunne en afrikansk eller forfatter fra Australia fått prisen. Mange gode forfattere i Asia også. Europa er nok favorisert, ser det ut som. Men gratulerer til Modiano.

  SvaraRadera
 3. en liten paus borde man få ta på jobbet, då skulle även eleverna blivit intresserade av Nobelpriset!

  SvaraRadera
 4. Av de första rapporterna att döma är det inte helt säkert att Modiono ser fram mot att få komma till Stockholm och ta emot priset. Han lär vara tämligen skygg. Det är inte säkert att han vet om att han har fått det. Man har inte nått honom på telefon och han har ingen dator.

  SvaraRadera