torsdag 23 oktober 2014

4 från jordens alla hörn

 
Veckans utmaning på Kulturkollo anknyter till veckans tema som bär titeln "Jorden runt på sju dagar". Uppgiften är att berätta om:

en bok från en världsdel,
en film från en annan världsdel,
en TV-serie från en tredje och
musik från en fjärde världsdel.

En bok? Hur tänkte jag när jag ställde en sån fråga? Hur ska man bara kunna välja en bok bara sisådär? Nåja, jag väljer väl den allra bästa från Afrika då, Allt går sönder av Chinua Achebe från Nigeria. Läs gärna min recension här.


Den absolut bästa film jag någonsin sett innehåller både en bra story och fantastisk musik. Jag pratar försås om The Commitments, baserad på en roman av Roddy Doyle. Irland är landet och Europa världsdelen.När det gäller TV-serien har jag faktiskt två kandidater - från samma land. Men jag sparar den ena till ett annat tillfälle och bjuder här på TV-serien Törnfåglarna, 10-minutersversionen. Som jag älskade denna serie från Australien.Även när det gäller musik gillar jag det som väcker nyfikenhet och reslust. Anderna skulle jag så gärna vilja se och panflöjt tycker jag är fantastiskt att lyssna på.

4 kommentarer:

 1. Törnfåglar och The Comittments har jag sett/läst, boken låter intressant, men panflöjt får min man lyssna på. Han föreslog faktiskt att jag skulle ta panflöjt till den här utmaningen, men jag höll mig till det jag gillar mer, melodifestivalen!

  SvaraRadera
 2. The Commitments är ju helt fantastisk, filmen bättre än boken tom tack vare den fantastiska musiken. Måste se till att se om den snart.

  SvaraRadera
 3. Törnfåglarna var mycket nära att kvala in hos mig också. Ååååå Fader Ralph!

  SvaraRadera
 4. Nyfiken på vilket som var alternativet till Törnfåglarna. För mig hade den gått bort direkt, jag avskyr den smörige äcklige prällen. **ryyyyys* Skulle nog valt serien Floden blev mitt liv från Australien. :) "Doktorn kan komma" är visserligen en gammal favvis, men känns som den blev för uttjatad.

  SvaraRadera