torsdag 28 augusti 2014

Alvernas rike

Dottern, nyligen fyllda nio, har läst 10 böcker under sommaren. Det är hon rätt stolt över. Med rätta, tycker jag. Igår var vi så till bibblan för att lämna in hennes bokblankett och få den utlovade boken. Första upplevelsen var mycket positiv, med en bibliotekarie som samtalade med henne om det hon läst. Sedan blev det mindre roligt för det fanns inga hästböcker kvar att få. Som tur var fanns det lite fantasy och dottern föll pladask för omslaget till Alvernas rike av Patrik Bergström. Mamman var mindre positiv eftersom boken var del tre i en serie är vi inte har de övriga ...

Men efter att idag ha läst Carolinas hyllning av den här serien känner jag mig också mycket nöjd. Så nöjd att vi kanske helt enkelt köper de övriga delarna i serien.

4 kommentarer:

 1. Förstår att hon föll för omslaget. Det är ju jättefint!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker ni ska köpa de första tre också, jag! Det är en toppenserie - men den mår bäst av att läsas i ordning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lånade de tre första på bibblan, men kanske köper jag dem också :)

   Radera