lördag 3 augusti 2013

Ett fåtal höstböcker...

Ja, faktiskt har jag begränsat mig till ett fåtal böcker jag absolut vill läsa ur höstens digra skörd. Det är inte lätt, men nödvändigt att begränsa sig. (Och visst kommer det att komma tillägg till listan...)

Jag har faktiskt inte läst Övertalning av Jane Austen och den fadäsen tänker jag definitivt korrigera i höst när boken kommer ut i ny översättning.

Blekingegatan 32, en roman om Greta Garbo av Lena Einhorn, är helt klart ett måste. Jag tyckte mycket om Einhorns Siri och ser fram emot att få läsa om den gåtfulla Garbo.

Wolf Hall av Hilary Mantel, höstens stora historiska roman, är måsteläsning för många bokbloggare. undertecknad inkluderad.

Eftersom jag älskade Ru av Kim Thúy ser jag med stora förväntningar fram emot författarens andra bok på svenska. Mãn betyder "full av lycka" eller "att det inte finns något mer att längta efter", eller "att alla önskningar har gått i uppfyllelse".

Tredje delen av Engelsforsserien av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren, Nyckeln, kommer äntligen!


 

8 kommentarer:

 1. Roligt att läsa om dina höstböcker, och jag måste genast konstatera att de flesta av dem är böcker som jag också ser fram emot att läsa. Lena Einhorns Siri var en ren fröjd, så hennes nästa är självskriven (jag gillar ju det där när författare lever sig in i och skildrar någons liv, speciellt när de skriver så bra som Einhorn gör). Kim Thuy blir nog också mitt val i bokresan och visst vill jag veta hur det går för tjejerna i Engelsfors!

  För övrigt är Jane Austen en stor favorit!

  SvaraRadera
 2. Lena Eirhorn skriver bra, läste Ninas resa, toppenbra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, också Ninas resa var mycket bra - håller med!

   Radera
 3. Vilka bra hösttips. Tack:).

  SvaraRadera
 4. Övertalning är i min mening Austens bästa bok. Lite mognare, lite bättre.
  Jag ska nog läsa om den själv förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört detta även av andra och ser mycket fram emot att äntligen läsa den.

   Radera
 5. Oj, den om Greta Garbo var verkligen ett tips! Jag håller på och filar på ett inlägg i samma stuk. Har tydligen lovat det till idag. Ops!

  SvaraRadera