söndag 25 augusti 2013

Trosell hos Lerin

Nu hade jag tänkt att jag skulle rapportera om en intressant och givande dag på Lars Lerins Sandgrund, men tyvärr är jag rejält besviken. Jag trodde att Kristian Lundberg skulle berätta om sitt skrivande, men han läste bara innantill lite egna tankar om Aino Trosells skrivande. Sedan såg jag inte Lundberg mer och jag hade ju tänkt få möjlighet att köpa hans senaste och få den signerad. Det är ju ingen större hemlighet att jag är mycket förtjust i Lundberg...


Sedan kom Aino Trosell som helt klart var dagens huvudnummer. Hon samtalade med författarkollegorna Doris Dahlin och Linda Olsson om sin senaste roman En egen strand, men detta samtal gjorde mig tyvärr inte särskilt intresserad av att läsa boken. Varför? Kanske är jag helt enkelt trött på temat utarbetade kvinnor. Jag gillar mer Trosell när hon skriver historiskt som t ex i Hjärtblad och En gränslös kärlekshistoria.


Förutom ovan nämnda författare bestod underhållning av mycket medioker dansuppvisning och ett bra band med bristfällig ljudkvalitet. Var det då inget som var bra kan man undra? Hallå där, missade ni var kalaset gick av stapeln? På Lars Lerins museum där man kan vandra runt och njuta av underbar konst. Jag blir berörd på allsköns olika sätt när jag tittar på Lerins tavlor och när jag ser honom själv gå omkring där med ett lyckligt leende på läpparna värmer det mitt hjärta. Så inte var dagen misslyckad inte.


Och nu kommer jag till slut till det allra roligaste; jag träffade Bokmania med tillhörande herr på tillställningen. Och bokbloggare kan ju alltid hitta något att snacka om...

9 kommentarer:

 1. Så fint att du och Bokmania fann varandra i alla fall... Om du kommer till Sandviken på torsdag morgon, alternativt Gävle på kvällen så får du Lundberg! S-vikens bibliotek och ABF bjuder in! :)

  SvaraRadera
 2. Härligt när bokbloggare finner varandra i verkligheten :)

  SvaraRadera
 3. Jag hade också hoppats på mer Lundberg, eftersom hans besök i solstaden i våras ställdes in. Mycket synd. Jag som hade Yarden i väskan redo att signeras. Men kul att det händer något i Karlstad där det annars händer mycket lite litterärt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var också så besviken när hans besök ställdes in och hoppades kunna köpa hans senaste bok på plats.

   Radera
 4. Det var en fest för att hylla Aino Trosells författarskap som firar 35 år, programmet har berättats om i radio, på Sandgrunds hemsida, på Karlstads hemsida, på FB-sidor osv. Kristian Lundbergs medverkan var att hålla ett litet anförande om Ainos författarskap, inte sitt eget naturligtvis en dag som denna.
  Det känns som om dina förväntningar var ett litterärt program och inte en fest på konsthallen för att hylla Aino?... Hoppas ändock att du fick med dig något från dagen.
  Varmt,
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag hade helt klart fel förväntningar. Jag trodde att när lite mer kända författare kom skulle de även prata om sitt skrivande. Jag väntade mig helt klart ett litterärt program kring de författare som omnämndes även om fokus skulle vara att fira Trosell. Men, som jag sa, får man så klart alltid med sig något av att vistas i en miljö fylld av Lerins konst.

   Radera
 5. Effektivt bloggande innehåller alltid länkar ;)

  SvaraRadera