lördag 24 augusti 2013

Fantastiska norrmän

Oj vilka norrmän! Kjaerstads trilogi var fantastisk i TV-version, kan tänka mig att den är ännu bättre att läsa. Och nu följer SvT upp med en ny tokbra serie: Halvbrodern av Lars Saabye Christensen. Första avsnittet visades häromdagen och jag gillade skarpt. Trots att jag läst bra norska författare, som t ex Per Pettersson, har jag uppenbarligen missat en hel del. Av Kjaerstad har jag redan en bok, Tecken till kärlek, men vad ska jag läsa av Saabye Christensen? Ge mig lite tips, tack.

11 kommentarer:

 1. Saabyes cirkus - kan kicka igång läsningen följt av
  Beatles
  Maskrosfamiljen
  och så klart Halvbrodern.

  Har bloggat om dem alla, läste för 2-3 år sedan. Stora läsupplevelser allihopa, men jag tror författarskapet kan vara lite ojämnt. Modellen var t ex inte alls i samma klass. Tyckte jag.

  Har inte vågat se något av tv-serien än..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen, ska kolla lite mer på din blogg. Egentligen borde jag nog läsa Halvbrodern i stället, men första delen av TV-serien var så bra att jag nog inte kan låta bli att titta.

   Radera
 2. Jag läste Bisättningen för några år sedan, men tyckte inte den var så bra. Minns den som för absurd för min smak. Därför är det intressant att läsa kommentaren ovan, om ett ojämnt författarskap. Intressant också vad du tycker om den bok du väljer att läsa av Saabye Christensen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska alltså inte börja med Modellen eller Bisättningen då :)

   Radera
 3. Jag läste Halvbrodern när den kom ut, älskade den! Fortsatte med Modellen som jag också gillade, Maskrosfamiljen var inte riktigt i klass med dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bokmoster - nu skapar vi huvudbry för Lyran :)

   Radera
  2. Ja, ack så ni ställer till det, Nåja, jag börjar väl med den jag råkar ramla på först.

   Radera
 4. Jag röstar på Saabyes cirkus - den är en bra början. Sedan gillade jag Maskrosfamiljen och Halvbrodern mycket också. Beatles är mitt dåliga samvete, köpte den på norska och det går trögt.

  SvaraRadera
 5. Bisettelsen (Bisättningen) er tredje del i en trilogi som begynner med Beatles og Bly. Å bare lese den siste, kan jeg gjerne tro oppleves som absurd. Etter å ha blitt kjent med karakteren Kim Karlsen i de to første bøkene, gir den nok mer mening.
  Jeg vil anbefale å begynne med Beatles og Maskeblomstfamilien. Modellen er etter min mening noe av det svakere i Christensens forfatterskap..

  SvaraRadera