lördag 13 juli 2013

Svensk sommar när den är som bäst

Svensk sommar när den är som bäst innehåller inte bara en massa solande och badande utan även en massa läsande. Ska jag vara helt ärlig klarar jag mig fint utan både sol och bad. Efter en hel del velande har jag bestämt mig för att läsa svenskt i sommar och jag ska verkligen försöka att till största delen plocka böcker bland mina olästa i bokhyllan.

Hittills i sommar har jag läst:
Amerikauret - Vibeke Olsson
Att föda ett barn - Kristina Sandberg
Den bästa dagen är en dag av törst - Jessica Kolterjahn
Vänner och älskare - Theodor Kallifatides

På listan över tänkbara böcker finns:
Sörja för de sina - Kristina Sandberg
Nattfjäril - Jessica Kolterjahn
Kärleksroman - Carina Burman
Allt som återstår - Elin Boardy
Från verklighetens stränder: Agnes von Krusenstjernas liv och diktning - Anna Williams
När förnuftet sover - Inger Alfvén
Fru Björks öden och äventyr - Jonas Gardell
Fru Sorgedahls vackra vita armar - Lars Gustafsson
Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld
Aliide, Aliide - Mare Kandre
Faunen - Anna-Karin Palm
Drömfakulteten - Sara Stridsberg
I skuggan av oron - Kerstin Thorvall
Från Signe till Alberte - Kerstin Thorvall
Innan floden tar oss - Helena Thorfinn
Maskrosbollen - Göran Tunström
Jag vill inte tjäna - Ola Larsmo

Naturligtvis skulle jag även vilja ha med Springa med åror, Ingenbarnsland, Sång till den storm som skall komma, Väldigt sällan fin m fl, men tyvärr har jag inte dem i min bokhylla. I alla fall inte ännu... Och dessutom fick jag tips på andra intressanta författare under den gångna veckan.

Vilka av böckerna tycker ni att jag absolut inte ska missa?

6 kommentarer:

 1. Larsmo! En hemsk liten historia men mycket läsvärd.

  SvaraRadera
 2. Jag har läst Jenny Jägerfeld på din lista och den tycker jag att du kan hoppa över.
  Kerstin Thorvalls böcker är bra men de når inte upp till den första i trilogin, När man skjuter arbetare.

  SvaraRadera
 3. Då får jag puffa extra för Thorvall och Boardy på din lista. (Om du har läst Thorvallsserien innan förstås, de hör ju starkt ihop och passar inte så bra att läsa fristående.)

  SvaraRadera
 4. Gardell utläst och Larsmo påbörjad :)

  SvaraRadera
 5. Här ligger jag och blöder ska du definitivt läsa innan du börjar jobba. Du kommer att möta sådana flickor. Och Allt som återstår kommer du att tycka mycket om. Thorfinn står på min lista också tillsammans med Drömfakulteten. Och tusen andra...

  SvaraRadera
 6. Larsmo också utläst, dags för Boardy.

  SvaraRadera