tisdag 5 februari 2013

En man som heter Ove

 En man som heter Ove av debutanten av Fredrik Backman har det skrivits om lite här och var i bokbloggosfären och boken blev nominerad av många läsare till Bokbloggarnas litteraturpris. Men inte gjorde det mig särskilt sugen att läsa boken som beskrivs som en komisk och hjärtevärmande underhållningsroman. På grund av bokbrist lånade jag den ändå på bibblan och det är jag riktigt glad över. För boken om Ove är inte alls så ytlig som jag uppfattade den av beskrivningen, den här boken har fått mig att både gråta och skratta. Ove passar inte in i samhället, till det är han alltför rigid och tvångsmässig. Men han har förunnats att få uppleva den stora kärleken och han har också upplevt stora sorger. I verkliga livet står man inte ut med män som beter sig som Ove, men i bokform är det lättare att se hans försonande drag. Läsning/lyssning rekommenderas.

5 kommentarer:

 1. Åh ja, den är så himla himla himla bra! :)

  SvaraRadera
 2. Skall försöka hinna läsa denna bok under året!

  SvaraRadera
 3. jag blev också glatt överraskad! Ove har marknadsförts
  lite egendomligt, tycker jag

  SvaraRadera
 4. Den har något av vuxensaga över sig, jag gillade!

  SvaraRadera
 5. Jag lånar en mening från dig till min reflektion som jag ska skriva nu!

  http://violensboksida.bloggplatsen.se/2013/02/17/9470685-backman-fredrik-en-man-som-heter-ove-spoilervarning/

  SvaraRadera