onsdag 2 januari 2013

Vårläsning 6

Rumänien är temat för årets Bokmässa, men när jag botaniserar bland vårens titlar från 2244 fastnar jag i stället genast för rysk 1900-talshistoria skildrad genom tre kvinnoöden: Lasarus kvinnor av Marina Stepnova. Omslag brukar inte intressera mig i särskilt hög grad, men tveklöst fångade denna färgkombination och skrikiga mönster min blick. Och sedan var jag fast :)

4 kommentarer:

 1. Jag kan knappt någon rumänsk författare, så det var ett bra tips.
  Mia

  SvaraRadera
 2. Min gästbloggare har ett ambitiöst rumänskt läsprojekt. Där finns många tips, av nyutkommet gillade jag tåg till Trieste. Försöker peppa mig inför Rumänien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite trögt... ska kolla hos gästis :)

   Radera
  2. Han har fått listan av en rumänsk arbetskamrat och läser efter hennes rekommendationer...

   Radera