fredag 4 januari 2013

Medveten läsning ;)

Vad gör man när man upptäcker att en gammal favoritförfattare (Amy Tan) inte längre håller måttet? Nåja, i ärlighetens namn är det väl snarare min smak som förändrats, men i alla fall. Vad gör man när man inser att författaren exotiserar allt som inte är västerländskt (i det här fallet Kina)? Och hur hanterar man delar av boken (Bendoktorns dotter) som faktiskt är smörigt sentimentala? Jo, man stänger in de här tankarna tills en annan gång, och fortsätter att med nöje läsa en engagerande bok som handlar om mödrar och döttrar i dåtidens Kina och nutidens USA. Det kanske kan kallas medveten läsning ;)

6 kommentarer:

 1. Hehe. Det kanske är så jag gör, då ;)

  För övrigt glömde jag ju säga att jag ju faktiskt inte tycker Bella är så himla mesig. Jag gillar ju henne. Hon beskrivs inte som smal och snygg, hon gillar att läsa och laga mat, hon bantar inte. I kommande böcker i serien är hon dessutom väldigt självständig, gör som hon själv vill och räddar också Edward ett par gånger. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får tro dig på ditt ord, för jag läser inte fler av dem.

   Radera
 2. Jag som också tyckte så mycket om Tan förr. Ska kanske låta henne vara där, i minnet.

  SvaraRadera
 3. Ojojoj då.
  Hm.
  Jag som har hennes självbiografi stående på vänt i bokhyllan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att den är bra. Och även om jag inte riktigt längre kunde köpa hennes romaner reservationslöst, är de fortfarande läsvärda.

   Radera