fredag 9 november 2012

Dandy

Jag var inte så positiv till första delen i Guillous 1900-talshistoria, Brobyggarna, och jag är tyvärr inte mer förtjust i del två, Dandy. I den här delen, som utspelar sig parallellt med den första, reser den tredje brodern Sverre till det fashionabla London med älskaren lord Albert. Miljön, förkrigets England med dess litterära och konstnärliga kretsar borde inspirera, men det gör den inte. Halvvägs in i boken känner jag mig något uttråkad av den präktige Sverre och hans vidlyftige älskare, kanske blir berättelsen mer engagerande när kriget bryter ut.

6 kommentarer:

 1. Har brobyggarna i bokhyllan och har beställd Dandy så dom skall väl läsas framöver. Skall bli spännande att se vad man tycker!

  SvaraRadera
 2. Du vet att min gästbloggare har recenserat boken utan att ha läst den, han körde metarecension :-)
  http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.se/2012/09/metarecension-dandy-jan-guillou.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag gillade ju den recensionen men vill inte härmas :D

   Radera
 3. Ju mer jag läser om Guillous 1900-talsprojekt desto mer övertygad blir jag om att jag inte skall läsa dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mer förtjust i annat av Guillou och rekommenderar gärna trilogin om Arn.

   Radera