söndag 14 oktober 2012

Bokbloggsjerka del 100 (bravo)

Grattis Annika till 100 jerkor!

Det har väl knappast gått någon förbi vem det var som vann Nobelpriset i litteratur, och en av veckans frågor är naturligtvis om det var rätt person som kammade hem priset?
Det var ju kinesen Mo Yan som vann och om det tycker jag både positiva och negativa saker. Ja, det enda negativa handlar om kön, jag hade velat se en kvinna som pristagare i år. Men jag tycker att det är kul med en pristagare från Kina och jag hoppas att detta ökar möjligheterna att vi får en bokmässa med Kina-tema inom de närmaste åren. Extra roligt att det blev just Mo Yan är det naturligtvis eftersom jag höll på att läsa hans Vitlöksballaderna förra veckan utifrån en kinesisk läsutmaning på bloggen. Sammantaget är jag mer nöjd än missnöjd.

I dag kom jag hem från biblioteket med hela famnen full av böcker, och det beror inte på att jag är utan läsning, utan det hänger helt enkelt ihop med att jag är beroende av böcker. Vilket leder oss till fråga nummer två: hur många böcker finns just nu i din att-läsa-hög?
Det finns drygt 250 olästa i min bokhylla, hur många det finns på bibblan vet jag faktiskt inte ;)

14 kommentarer:

 1. Haha ja på bibblo finns det ju faktiskt en hel del också! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag ska kanske inte läsa riktigt alla.

   Radera
 2. Ja biblioteket tänkte jag inte ens på...

  SvaraRadera
 3. Jaa äntligen någon mer som har en större "hög" hemma att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns alltid någon som får en att framstå som tämligen lagom...

   Radera
 4. De på biblioteket ville jag inte räkna, skulle jag bli stressad.

  SvaraRadera
 5. Jag har en lista på datorn över alla olästa böcker jag har hemma och nu snittar den väl på 400+. Fast lite till mitt försvar kan jag säga att jag fick en hel låda med böcker av min svärmor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ockå fått en del av svärisarna så det gills inte som ursäkt ;)

   Radera
 6. Vad härligt med så mycket oläst! Tänk vad du har att välja bland. Själv är jag tyvärr benägen att tappa intresset för de böcker jag har olästa hemma och köper nytt.

  SvaraRadera
 7. Ujuj, hur har du plats för alla de där olästa??

  SvaraRadera