fredag 18 maj 2012

Vårens recensionsböcker


Dags att läsa några av vårens nya böcker, recensionsböckerna har kommit i en strid ström de senaste veckorna från SEKWA, Thorén & Lindskog, Leopard och Brombergs. En ny fin Nobelklassiker står nu i bokhyllan, Yeats har jag inte tidigare läst. Men på Wikipedia har jag lärt mig att namnet inte alls rimmar på Keats utan ska uttalas [jeɪts].  Själamakerskan av Michela Murgia passar fint under maj månads italienska läsning. Ugglemasken innehåller både Afrika och Nobelpriset, den borde passa mig fint. Uwe Timm har tidigare tilltalat min smak, ser fram emot att läsa den nya Vännen och främlingen. Samarbete med fluga av Lydia Davis verkar vara en mycket egensinnig novellsamling, kanske kan den bistå mig i kampen att verkligen gilla novellformatet.

10 kommentarer:

 1. Så intressanta böcker allihop!
  Vill faktiskt läsa alla känner jag, men står på kö för Själamakerskan. Ugglemasken kanske vore nåt för afrika, har väldigt sjå att hitta nån bra, skippar nog även piggsvinet känner jag...:-(

  Ok nu är Ugglemasken reserverad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du läst Agaat ännu? Annars är den mitt Afrika-tips.

   Radera
  2. Agaat är ju så omfångsrik! Trädgården lockar hela tiden så här års.........

   Radera
  3. Ja, den är ju omfångsrik. Men en av de böcker jag inte skulle vilja ha kortare. Det är fortfarande klart bästa boken i år.

   Radera
 2. Läser Själamakerskan nu och tycker mycket om den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst de första sidorna bara för att smaka lite på den och blev mycket förtjust!

   Radera
 3. Samarbete med fluga läste jag ut för några dagar sedan, en ganska mysig bok!

  SvaraRadera
 4. Ugglemasken ligger i min att-läsa-hög från biblioteket. Tyckte det lät som en intressant berättelse men jag har inte börjat läsa än. Det ligger ju så många andra böcker i den där högen ... :)

  SvaraRadera