lördag 3 september 2011

Norwegian Wood, liten revidering

Nu har jag läst ut hela Norwegian Wood och tyvärr måste jag allt nyansera mitt tidigare översvallande, positiva omdöme. Jo visst var boken bra, visst kan Murakami skapa en historia, men oj vad jag tröttnade på alla sexskildringar i andra halvan av boken. Det kom ju den ena upprepningen efter den andra och dessutom en del handlingar av huvudpersonen, som inte alls var logiska, eller trovärdiga, i mina ögon. Ett sammantaget omdöme blir att boken kort och gott var bra, första halvan var dock fantastisk.

3 kommentarer:

 1. Hej jag läste Norwegian Wood 2009 och tänkte till mycket om den, orkar du läsa finns det här :-)

  http://violensboksida.bloggplatsen.se/kategori/41613-murakami-haruki/

  SvaraRadera
 2. Har hört flera som tyckt att den var sådär.

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte nog att den höll ända in i kaklet, håller med dig om sexscenerna dock. De återkommer i hans författarskap och ofta tycker jag att de tillför mycket lite.

  SvaraRadera