fredag 23 september 2011

Barntema på Bokmässan dag 2

Bokmässan dag två inleddes med att hela familjen Lyran shoppade loss opå stan och därefter begav sig till mässan. Dottern hade blivit lovad en bok och skulle nu välja själv. Men, det är ju ganska svårt att välja själv när man är 6 år och det finns miljoner bra barnböcker på mässan. För att underlätta valet fick dottern välja bland förlaget Berghs Lätta fakta-böcker. Valet föll på följande:Eftersom årets tema är tyskspråkigt tyckte jag att dottern och jag dessutom gott kunde köpa något tillsammans, valet föll på Cornelia Funkes Bläcktrilogi, som jag länge haft lust att läsa. Böckerna ges ut av Opal förlag som jag hoppas får lite extra uppmärksamhet i år.

   Mer om dagens skörd av vuxenböcker och festen på Forma kommer senare.

3 kommentarer:

  1. Funkes böcker är helt fantastiska tycker jag (som vuxen). Har för mig att min lillasyster älskade dem när hon var yngre. Bra val!

    SvaraRadera
  2. Bläcktrilogin är helt enkelt underbar! Även för lite större barn som har passerat 40-strecket ;)

    SvaraRadera