lördag 21 maj 2011

Sommar- och höstnytt

När man inte kan sova och inte kan fokusera på att läsa kan man ägna sig åt att surfa runt hos olika förlag och läsa om deras kommande utgivning. Då kan man både glädjas över den mängd och mångfald som faktisk ges ut och bekymra sig över hur man ska hinna läsa allt. Här är en liten lista över intressanta sommar- och höstnyheter hos diverse förlag. Alla förlag har inte kataloger över kommande böcker så listan kommer att kompletteras...

Flackland av Herta Müller (W&W)
Cold Spring Harbor av Richard Yates (Norstedts)
Änglarnas stad av Christa Wolf (Norstedts)
Den försvunne av Kim Echlin (Forum)
Dorothy Sayers X 4 (Albert Bonniers)
Den lilla flickan i Vintervelodromen av Annette Muller (Perenn)
Kvinnostaden av Christine de Pizan (Ersatz)
Fria män av Halldor Laxness (Leopard)
Kvinnorummet av Marilyn French (N&K)
Bastarden från Istanbul av Elif Shafak (2244)
Väntrum av Valeria Parrella (Astor)
En annan stad av Michal Ajvaz (Aspekt)
En vecka i Berlin av Benedict Wells (Thorén & Lindskog)
Himmel över London av Håkan Nesser (Albert Bonniers)
Sommaren utan män av Siri Hustvedt (Norstedts)

2 kommentarer:

  1. Va bra, nu kan jag spana på fler förlag som lagt ut höstutgivningen!
    Jag försöker vara brutalt uppriktig med mig själv och skriva upp bara de jag absolut vill läsa, ibland måste jag resonera med mig själv vilken bok som är mest angelägen.......min läsa hög är monstruös nämligen.......

    SvaraRadera
  2. Jag tillät mig att bara välja en eller ett par från varje förlag...

    SvaraRadera