torsdag 2 december 2010

Mord i byn

Förr läste jag oerhört mycket deckare, det är nästan så att man kan säg att jag förläst mig på dem. Nuförtiden läser jag deckare när Nesser och Fossum kommer ut med något nytt. Men, nu har jag hittat en ny, riktigt bra deckarförfattare - Andrea Maria Schenkel. Jan tipsade om Mordbyn i samband med att vi listade tyskspråkig litteratur och nu har jag börjat läsa den korta, rafflande berättelse. Tyvärr har jag dragit på mig förpliktelser i livet, så nu måste jag tyvärr sluta läsa och gå till jobbet. Men, på lunchen hinner jag nog läsa ut boken. Det här är (hittills i boken) en av de bästa deckare jag läst.

4 kommentarer:

 1. Tack för ett bra tips på deckare, jag riktigt längtar efter några stycken att läsa.
  Om du vill så har du en award med en utmaning att hämta hos mig.

  SvaraRadera
 2. Och igår gick jag på din blurb: köpte "den röda soffan". Så roligt att du gillade "Mordbyn"! Den är spännande hela boken ut. Med små medel. Hennes "Kalteis" inte lika bra, tyvärr. Och nr 3, "Bunker", begrep jag inte!
  Italienskt tips: Marcello Fois' tre små deckare om advokat Bustianu. Finns på antikvariat men inget nytt på g, tyvärr. Kram. Jan

  SvaraRadera
 3. Vad harligt att hitta en ny guldgruva! Bra deckare vaxer inte pa tran!

  SvaraRadera