onsdag 22 december 2010

Jullov och läsning

Äntligen jullov! Hösten/vintern har varit tung eftersom jag drabbats av mängder av infektioner. Nu ska det bli så skönt att bara vila, läsa och njuta av ledigheten. Julstress bye bye, huset är rent så det duger och alla klapparna inpackade.

Just nu läser jag böcker som jag tycker passar julen väl - fantasy för barn. Har nu snart läst ut fjärde delen av Narnia-böckerna (av C S Lewis) och gillar dem skarpt. Fast genusmässigt har de inte åldrats med behag, har hittat flera meningar jag definitivt inte kommer att läsa högt för dottern. Tösen har dock fullständigt snöat in på Nalle Puh. Hon vill inte läsa något annat just nu. För övrigt kämpar jag på med Anna Karenina. Problemet med boken är inte dess innehåll - den är faktiskt oerhört bra - utan dess tyngd. Man kan inte läsa den i badet och nästan inte i sängen heller. Undrar om den verkligen blir utläst i år?

3 kommentarer:

 1. Narnia älskade jag som barn - brukar läsa högt i skolan också faktiskt och de funkar. Önskar dig en härlig julläsning!

  SvaraRadera
 2. Ha en riktigt skön jul och skönt jullov! Jag har haft en mycket liknande höst.

  Men jag trodde du var klar med Kareninan? :-o
  Jag har inte heller hunnit slutföra (hrm, jag är väl ungefär en femtedel in i boken), men kan bara hålla med om att den är bra, men otymplig att ha med sig, och då blir den heller inte läst. Min blir definitivt inte utläst i år, men jag hoppas och tror i början av nästa.

  Narnia läser jag också om då och då, men Lewis kvinnosyn var det väl lite sisådär med i allmänhet. Det är ju en väldig debatt just om att Susan inte får komma tillbaks till Narnia för att hon intresserar sig mer för killar. :-(

  SvaraRadera
 3. Ann-Sofie på OOOF bok23 december 2010 kl. 10:08

  God jul och tack för allt trevligt bloggande under året. Jag har just tittat under granen (eller vi har ju inte gran, men "idén"!) och det ligger faktiskt något hårt till mig iår fastän ingen brukar vilja köpa böcker.

  SvaraRadera