lördag 15 maj 2010

Vad är det som går och läser?

Just nu tycks jag bara ha två sysselsättningar, jag går eller jag läser. Gåendet sker medelst stavar och syftet är att komma i lite bättre form. Jag har gjort stora framsteg och idag traskade jag i rask takt 8 km.

Men när jag inte går då sitter jag och läser. Just nu plöjer jag sida efter sida i den rafflande och hysteriskt roliga De sex misstänkta. Jag kommer nog att ha läst ut den innan det är dags att gå lite mer i morgon.

Dottern är sjuk och därför händer det inte något roligt den här helgen. Hon tittar mestadels på TV och sover. Det nya favoritprogrammet heter Djungelhjul och går på Playhouse Disney. Hon har 4-5 program inspelade och dessa har vi nu sett triljoner gånger. Läsmässigt är dotterns favorit nu kapitelboken om Lotta på Bråkmakargatan.

Vad gör ni denna helg? Läser ni eller påtar ni i trädgården?

7 kommentarer:

 1. Själv går jag och läser samtidigt, fast jag läser med öronen då. :-) Jag promenerar mycket för att må bra och för att jag är hundägare givetvis. Det blir ungefär en ljudbok i veckan för min del.

  SvaraRadera
 2. Denna helg har jag hittills lett ett jympapass på Friskis och sedan hjälpt min syster att flytta. Eller ähum vi kom lite sent pga jymperiet men jag plockade nog upp halva köket tror jag.

  Morgondagen är tom förutom att tvätten pockar på uppmärksamhet. Resten av tiden kommer antagligen att tillbringas framför datorn eller med Lilla Stjärna.

  SvaraRadera
 3. Underbar helg med en massa fina familjeträffar, matlagning till nya kokboken, läsande av Johan Theorins nya... härligt. Jag funderar på stavar men... hur är det att gå med dem?

  SvaraRadera
 4. Jag går utan att läsa, men har funderat på att börja lyssna när jag går, Cicci.

  Lite tvätt och mycket dator är aldrig fel, Boktoka.

  Det är helt suveränt att gå med stavar Eva. Utan stavar går jag lätt lite kutigt och stelt och får ont i axlar och rygg. Med stavar tycks jag automatiskt gå bättre och slipper få ont här och där. Jag är riktigt stavfrälst måste jag erkänna :-) Theorin har jag ännu inte bekantat mig med, men det verkar vara dags...

  SvaraRadera
 5. Då ska jag skaffa stavar. Känns som om armarna får arbeta bra då medan man går och det behöver jag med alla musarms-medmera-problem av för mycket datasittande.
  Läs Theorin! Gillar honom mycket, finns en empatisk grundton i hans böcker som jag tycker om.

  SvaraRadera
 6. Jag och grabbarna O har varit på grodyngelsjakt. Lyckan var med oss och nu ska jag slänga de leriga ungarna i badkaret. Då blir det tid för läsning!

  Promenader och ljudböcker låter annars som en bra kombination till och med för mig som aldrig lyckats komma igenom någon ljudbok.

  SvaraRadera
 7. Theorin skrivs upp på läslistan.

  Det är en vanesak Lilla O, jag klarade det inte heller förrän jag blev tvungen att lära mig.

  SvaraRadera