onsdag 26 maj 2010

Nya fina damer

Nu har alla mina tre damer från Bokbörsen anlänt, visst är de fina :-) Hitom himlen (1946), Stina Aronsons nionde roman gjorde henne till en av den tidens mest betydande författare. För övrigt känns beskrivningarna av denna roman en smula oprecisa, vad betyder egentligen att "människorna bilda stumma punkter" och vad är "mänskliga nollpunkter". Jag hoppas att själva texten är något mer lättillgänglig. Från Signe till Alberte av Kerstin Thorvall är tredje delen i romanserien som inleds med När man skjuter arbetare. Denna inledande del var en av fjolårets stora läsupplevelser, jag hoppas att de andra delarna håller samma klass. För Lydia (1973) är Gun-Britt Sundströms omarbetning av Söderbergs Den allvarsamma leken, berättad ur kvinnans perspektiv och flyttad sextio år framåt i tiden. Eftersom Den allvarsamma leken är en av mina favoritromaner och jag i hög grad tycker om Gun-Britt Sundström, är mina förväntningar på denna kombination högt ställda.

3 kommentarer:

  1. Stina Aronsson är ingen favorit för mig, min läsupplevelse av Hitom Himlen var mest att jag tyckte kaffeost verkade förfärligt osmakligt, men det var så många år sen nu att jag kan misstänka att jag het enkelt var för ung. De två båda andra böckerna ligger högt på min priolista, mest Thorvall. Jag verkligen längtar efter den trilogin! Tror det blir årets semesterbok*3! Tyvärr omöjligt att få tag i dem i pocket i Göteborgs bokhandlar. Men jag får väl låna och tänka på miljön.

    SvaraRadera
  2. Vi får väl se vad jag kommer att tycka om kaffeost...

    SvaraRadera