måndag 30 november 2009

Tematrio - Namnsdagar


Denna vecka har Anders, Andreas, Oskar, Ossian, Beata, Beatrice, Lydia, Barbara, Barbro, Sven, Nikolaus och Niklas namnsdag. Det gömmer sig ganska många författare bland de namnen, berätta om tre av dem.


Berätta om tre författare som har namnsdag denna vecka!

1. En av mina absoluta favoritförfattare är Per Anders Fogelström. Jag har både läst och lyssnat på hans serie om Stockholm och tycker att den är helt fantastisk. I inledningsboken Mina drömmars stad far den unge Henning till Stockholm för att arbeta och skapa en ljus framtid. Han får slita hårt, men också uppleva vänskap och kärlek. Boken är en realistisk skildring av urbaniseringens och industrialiserings förödande konsekvenser för människans livsvillkor.

2. En av mina stora favoriter under tonåren var naturligtvis Barbara Cartland. Jag samlade på hennes kärleksromaner och tycker idag att det är trist att jag inte har dem kvar. Man kan möjligen hitta mer uppbygglig litteratur och romaner med ett större djup, men vem bryr sig när man är 14?

3. Sven Delblanc är en författare jag länge tänkt att jag vill läsa något av. Jag skulle tro att böckerna om Samuel kan vara något för mig, men jag tar gärna emot tips på andra titlar. Han har ju även skrivit Hedebyborna, som jag missat på TV, kanske den vore bättre att läsa?


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

11 kommentarer:

 1. På min blogg finns nu en trio.
  Kul ämne. Det fick mig att tänka på böcker jag inte tänkt på på länge....

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också om Fogelström. :) Hans böcker hör till mina favoriter!

  SvaraRadera
 3. Efter lite funderande så är tematrion klar! Sven, Barbro och Andreas fick ta mina tre platser.

  http://kerstinydrefors.blogg.se/2009/november/tematrio-om-namnsdagar.html

  SvaraRadera
 4. Åminne-sviten (de som ligger till grund för Hemsöborna) är mina favoritdelblanc.
  Min trio HÄR.

  SvaraRadera
 5. Roligt som vanligt! Många att välja på men nu finns min trio klar.

  SvaraRadera
 6. Min trio är klar! Det blev Barbara, Sven och Anders.

  http://evacecilia.wordpress.com/2009/11/30/tematrio-namnsdagar/

  SvaraRadera
 7. Fogelström är bra! Jag tog dock med en annan Anders i min trio.

  SvaraRadera
 8. Glöm för all del inte bort Jerusalems natt när du ska ge dig på Delblanc! Möjligen hans bästa.

  SvaraRadera
 9. Tack Petter och Titti för Sven-tips.

  SvaraRadera
 10. Om Delblancs självbiografiska bok "Livets ax" har jag skrivit här.

  Jag är inte säker på att jag skulle rekommendera dena som ingång till Delblanc även om den är min favorit. Böckerna i Åminne-serien är lättsammare.

  SvaraRadera
 11. Kul ämne, verkligen!
  Nu har jag också gjort mitt bidrag!

  SvaraRadera