onsdag 25 november 2009

Potter på film

Varför envisas jag med att se filmer jag nästan vet att jag inte kommer att gilla? Varför tittar jag på Harry Potter när jag bara blir besviken? Böckerna är ju så oerhört bra, tycker även en tant som jag. Men, filmerna missar så mycket. Det var många hjältar som kämpade mot Dödsätarna i boken, men inget av detta kom med i filmen. Jag kan förstå att man gillar filmerna om man inte läst böckerna, men jag har svårt att förstå de som tycker om båda. Kanske är det snart dags att läsa böckerna igen, det är så mysigt att bara kliva in i en annan värld.

7 kommentarer:

 1. Första gången jag tittade på en film efter att ha läst boken var för många, många år sedan.
  Jag var så besviken att jag aldrig någonsin har gjort om det.

  Jag kan se filmen och läser boken efteråt men aldrig tvärtom.

  SvaraRadera
 2. Jeg er enig med deg i at mye manglet i filmen. Likevel var det noe jeg likte, blant annet Draco Malfoy. Noen scener var også morsommme; f.eks. Ron som har drukket lovepotion. Da lo jeg.

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Jag tycker faktiskt om både böckerna och filmerna, tycker de har funkat var för sig. Men efter Halvblodsprinsen var jag riktigt beskiviken på att de gjort om så mycket och läste om de tre sista böckerna för att få hela historien igen. Men jag kan inte undvika att även ta del av hur den fantastiska världen också skildras med filmtekniken. Men visst, resultatet är inte alltid optimalt.

  SvaraRadera
 4. beskiviken = besviken ... :)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker om både böckerna och filmerna. Mest om böckerna, som jag har läst många, många gånger (eller i alla fall de första; hela serien har jag inte hunnit läsa igenom i ett svep mer än två gånger hittills). För mig känns filmerna mest som ett sätt att illustrera trollkarlsvärlden, och jag försöker att låta bli att irritera mig på sådant man har förändrat, för jag tycker bara det är så fantastiskt att se en massa saker "i verkligheten" ;-)

  Annars är jag nog mest besviken på att man inte gjort tv-serie eller nåt av det hela. Goblet of Fire som är min favorit i serien blev absurt förkortad. Men jag tycker mycket mycket om Emma Watson som spelar Hermione, Och jag tycker att Fången från Azkaban blev en riktigt bra film.

  Och så tycker jag att du ska läsa om alla böckerna å det snaraste, Lyran!

  SvaraRadera
 6. Jag gillar böckerna mer än filmerna (filmerna är inte mer än ok, medan böckerna varierar från ok till riktigt bra). Men jag tyckte faktiskt att den senaste filmen var en av de bättre, trots att nästan hela Halvblodsprins-historien kapats.

  SvaraRadera
 7. Ja, det har nog varit ännu värre med en del av de andra filmerna, särskilt Goblet of Fire, som Vixxan också reagerat på.

  SvaraRadera