onsdag 18 november 2009

Läskaos

Nu har det blivit lite kaotiskt med mitt läsande igen. Jag har senaste månaden försökt lyssna på mängder av ljudböcker, men antingen har de varit för tråkiga (Mrs Dalloway) eller för spännande (Maskarna på Carmine Street) eller så har språket varit för dåligt. Till slut började jag lyssna på Processen och gillade den. Men, då krävde biblioteket tillbaks den för någon annan ville ha boken. Tst, maken till fräckhet! I vilket fall har jag återlämnat den och ställt mig i kö att få den igen. Därför har jag nu börjat lyssna på Stolthet och fördom i stället, det blir nog bra.

På läsbokfronten är det också lite rörigt, men det kan jag inte skylla på någon. Det är nog mitt eget fel att jag inte kunde hålla mig, utan har börjat i två böcker samtidigt. Egentligen ska jag ju läsa Min sons historia innan Blindheten, för vi är ju fortfarande i Afrika. Men, vi får väl se hur det blir. Båda böckerna är i alla fall bra så här långt.

Hamnar ni också i sådana här röriga lägen eller har ni full kontroll över ert läsande?

7 kommentarer:

 1. Jag hamnar definitivt i röriga lägen ibland, som nu exempelvis då jag har mitt Hercule Poirot-marathon samtidigt som jag läser en nobelpristagare och dessutom har hunnit börja på en Dennis Lehane-deckare. Det är svårt att välja i röran tycker jag när böckerna är så olika varandra. När de är av typ samma sort är det enklare att välja den enda framför den andra. Nu blir jag mest splittrad, vet inte vad jag är lässugen på.

  SvaraRadera
 2. Här är det rörigt för det mesta
  :-) men viss kontroll i kaoset har jag. Jag har precis läst ut Ulla Isakssons "Födelsedagen" och även Philip Roth's "Patrimony"- så känner jag att det är dags att ta fram "Pengar" av Benediktsson och även "Things fall apart" (har jag börjat på). Jag har annars rätt så många högar som väntar på att bli attackerade. (och blev svårt frestad av en recension i dagens sydsvenska (igen)- Margareta Renbergs diktsamling "Tröst för ett tigerhjärta".....

  SvaraRadera
 3. Biblioteket brukar kunna göra det riktigt rörigt för mig. Ibland trillar 2-3 bokbeställningar in på en gång och behöver läsas parallellt med den/de böcker jag redan håller på med. Man får hålla mycket i huvudet ibland! :)

  SvaraRadera
 4. Jga är totalrörig. Just nu är det rätt okej, har bara fyra böcker på gång. Lyssnar gör jag aldrig, det är jag för rastlös för.

  Tycker att läsrörigheten blivit värre i år då jag skrivit och läst om böcker. Det finns så många bra boktips i alla bloggar att jag skulle vilja vara ledig ett år och bara läsa.

  SvaraRadera
 5. Skönt att det inte bara är jag, och visst har detta problem tilltagit, eller kanske till och med uppstått, iom att jag började läsa bokbloggar.

  SvaraRadera
 6. Håller med, alla boktips man samlar på sig kan bli något av en stressfaktor och ge väldigt höga förväntningar. Och när jag väl tror att jag har tid att hänge mig i läsningen, då blir lillen sjuk eller så kör det ihop sig på jobbet. Rörigt, minst sagt.

  SvaraRadera
 7. Jag brukar ha 2-3 böcker igång samtidigt, men nu i slutspurten innan julhandeln (jobbar i bokhandel) drar igång på allvar så får jag alltid lite panik. Det är ju så många böcker som jag inte hunnit läsa som jag vill kunna rekommendera (eller varna för). Så jag har börjat på 5-6 böcker utan att läsa klart någon av dem...

  SvaraRadera