lördag 1 april 2023

Mitt i Iskall sol


Gör ett nytt försök med isländsk deckare efter förra magplasket (nej, jag rekommenderar inte Mörkret av Ragnar Jónasson) genom att lyssna på Iskall sol av Lilja Sigurðardóttir. Áróra återvänder till hemlandet Island för att söka efter sin syster Ísafold på deras mors begäran. Systrarna har inte haft kontakt med varandra på många år, inte sedan Áróra gav upp försöken att få systern att lämna sin våldsamme sambo Björn. Nu tycks Ísafold har försvunnit spårlöst, sannolikt inte frivilligt. 

Har ni läst? Håller den hela vägen?

4 kommentarer:

 1. Jag läser den faktiskt just nu, men har inte hunnit tillräckligt långt i den för att ha någon uppfattning om boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får jämföra när vi är färdiglästa :)

   Radera
 2. Jag har bara läst Snöblind av Ragnar Jónasson, och den var bra. Mörkret har jag inte läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst Mörkret och ogillade verkligen. Men tycks rätt ensam om min åsikt.

   Radera